Home » 2017 » January » 11 » the kitchen store
4:37 AM
the kitchen store





ARCHJS · Jassim Alshehab Architects - Project - TFK, The Fragrance Kitchen store

block_info: cstarchello_detailpages, Stories Main

23-Jul-2013

Jassim Al Shehab Architects have created an innovative perfume house located in Kuwait's prestigious shopping destinations, Al Hamra Mall. TheFragrance Kitchen, commonly known as 'TFK', is a thought through concept aimed to enhance the typical retail experience.

The Journey of the retail experience begins as it captivates the consumer with its minimal and discreet exterior appearance. The Signage, TFK, is extruded and backlit upon the dark facade of the entranceto create a sense of contrast to attract passing shoppers.

As the consumer walks in they are struck with the seductive, sensual, and directed ambience of the shop.They are initially drawn to the spectacular wooden wall display consisting of 500 laser cut wooden pieces designed to emulate the smoke of Arabian incense; recognized as bukhoor in the Arabic language. This wall display highlights a specific line of the products resting on a backlit surface carefully aligned under a parallel direct light.

The perfumes are elevated by a customized metal stand meeting ones eye level to enhance the interactivity level between the product and consumer. The feature

Loading.

of the laser cut wooden pieces carries through from the wall to the ceiling of the shop space guiding to a

The consumer is then further drawn towards the multimedia black mirror wall reflecting the wooden wall display. Containing 10 L.C.D screens above back lit counters showcases the more exclusive collection with each screen dedicated for each perfume.

Moreover, the plan reflects a more symmetrical layout. With the back portion divided with a wall to segregate the service area from the private area.The private area is meant to provide a more intimate experience with the customer featuring a large centered table. A brighter ambience with a softer material selection of reflective brass and backlit sheer curtains behind clear glass panels subdue the boundary space.




Views: 33 | Added by: iviangame | Tags: the, Store, kitchen | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar